50:- rabatt på resa med SydBuss till Danskt Derby 30/8 !

Info om resan finns i SydBuss annons i Jägersroprogrammet till 25/6
För rabatt ska man visa upp STHF:s årskort för 2015 !

Vid RST:s årsmöte den 8 april omvaldes STHF:s Ulf Bergström som styrelseledamot.


Näringslivaren 2015 Näringslivaren 2015
Göran Falk valdes till ny ordförande. Stort tack till Arne för många år i styrelsen och 7 år som ordförande !

Noterat från årsmöte fredagen den 13 mars 2015 som samlade över 100 deltagare och hölls hos vår guldsponsor 2015 Pieplows Restaurangers Årstiderna By The Sea:

Grattis till alla vinnare på Jägersros Travgala lördagen den 21 februari och framför allt till våra medlemmar Årets tränare Tomas Malmqvist, Årets hästägare Stall Tumble Boys med bl.a. Göran och Bengt som äger årets 4-åring Tumble Dust och Årets 2-åring Tunika, Årets monteryttare Anja Frick och Årets amatör Helena Burman.

Den RST-info som fanns i TravRonden nr 103 sid 24-25 finns även på RST:s hemsida

Stort tack till de medlemmar som anmält häst till Storstadskampen 2014 och
Stort grattis till vår medlem Johan Lejon vars Mr Simpson körd av Christoffer Eriksson vann Storstadskampen 2014 på Åby.

Medlemsförmåner:

 • Från och med den 17/12 kan våra medlemmar i Jägersros information beställa och betala programutskick för år 2015. Priset är 360 kr vilket är självkostnadsavgiften för portot.
 • De av våra medlemmar som är delägare i häst och inte har fri entré till Jägersro via ett hästägarekort kommer att i Jägersros information kunna köpa ett årskort till Jägersros publikplatser för år 2015 för 200 kr. Dessa finns nu till försäljning i Jägersros information

Noterat från julmötet den 10/12 2014 som samlade drygt 60 medlemmar:

 • Fyra nya medlemmar presenterade sig.
 • Ordförande Arne informerade bl.a. om:
  • Att han tillsammans med 40 andra deltagit i ett visionsmöte ordnat av Jägersros VD Kent Öhlander.
  • Att han den 12/12 ska delta i ett videomöte om V86.
  • Att styrelsen ska träffa tränareföreningen för att diskutera gemensamma mål.
  • Att styrelsen ska ta efter Mantorps hästägaregförening och skicka ut en enkät till alla Jägersrotränare med frågor om träningsavgift och övriga kostnader.
  • Att genomförandet av Sydträffen 24-25/10 gick bra (och Sydkampen vanns av "vår" häst Gordonston körd av Joakim Lövgren).
  • Storstadskampen 2014 kommer att köras som ett ramlopp till V75 den 20 december på Åby. Loppet är utskrivet för hästar som tjänat mellan 100 001 - 550 000 kr över 2140 meter auto och med ett förstapris på 50 000 kronor. Obs! Företräde för hästar ägda av medlemmar i Solvallas, Jägersro eller Åbys respektive hästägarföreningar per den 1 november. Övriga hästar kan starta i mån av plats.
   Alla medlemmar som har häst som passar in i loppet uppmanas att anmäla och ange vid anmälan att ägare är medlem i STHF !
  • Årsmötet blir preliminärt fredagen den 13 mars.
 • Till Näringslivaren 2015 har alla medlemmar möjlighet att hjälpa till att hitta sponsorer och får då i gengäld ett restaurangpresentkort på 500 kr och andel i ett V75-system.
 • Om intresse finns kan tvååringa stoet Carisma Mearas, som är i träning hos Thomas Uhrberg, delas upp i 100 andelar. Pris per andel ca 3.000 kr och sedan ca 150-200 kr per månad. Carisma Mearas har kvalat den 30/9 på 1.23,5 och är anmäld till premierchansen. Mer info om Carisma Mearas.
  Medlemmar som är intresseade av bli delägare i en andelshäst kan kontakta Arne eller Nils-Otto.
 • Arne önskade alla God Jul och ett Gott Nytt År med stora framgångar för medlemmarnas hästar.
 • Därefter serverades en jultallrik som vanligt komponerad av Ulf Bergström.
 • Före kaffet blev det lottdragning förrättad av Ulf och med priser skänkta av familjen Wihlborg.

Du kan anmäla Din (nya) mailadress

Grattis till våra medlemmar

 • Snogarps Gård vars Commander Crowe vann finalen i Breeders Crown ($500.000) för äldre travare på Meadowlands.
 • Tomas Malmqvist och Tumble Boys till segern i Axel Jensens minnelopp (300.000 NKr) med Tumble Dust.
 • Vitkindade HB, m fl till segern i Prix de Chenonceaux (45.000 euro) med El Mago Pellini tränad av Lutfi Kolgjini.
 • Göran Anderberg som är delägare i Amerikas treåriga kulldrottning Shake it Cerry.
Vi gratulerar Newmen Breed AB & Raal Tina vars Yamani Hornline vann Hästägareföreningens Styrkeprov på Jägersro den 12/11.

Golfdagen tillsammans med Skandia på Bokskogens golfklubb tisdagen den 19 augusti samlade 12 deltagare. Vann gjorde Stefan Jönsson. Bäst av våra medlemmar gick det för Tommy Wennerström som blev 2:a och Roland Pålsson som blev 3:a. Ett stort tack till Skandia för en lyckad golfdag som avslutades med lunch och presentation speciellt av Skandia Liv och Skandias slogan Tänk längre.


Tack !

Medlemsrabatter genom STHF och RST !

Denna hemsida kan nu nås direkt från länk på Jägersros förstasida.

Medlemmar i andra hästägareföreningar får i mån av plats använda de 48 platser på Cafe Upploppet som är reserverade för Hästägare. På samma sätt får vi på andra banor använda andra Hästägareföreningars platser mot uppvisande av medlemskort i Skånska Travhästägareföreningen (info om detta finns även på RST:s nya hemsida under Information och där under Hästägarkort eller Stallkort).

Kolla in Din hästs träning. Se hur vädret och banans beskaffenhet är på Jägersro med Jägersros livekamera

Boken Hästens konvalescens som ute i handeln kostar ca 410:- inkl. moms kan av våra medlemmar köpas för 300:- inkl. moms. För beställning tag kontakt med Nils-Otto Bernerup. Boken avhämtas och betalas sedan på Jägersro.